Over ons & Diensten

De Praktijk


De praktijk bestaat sinds 1988 en is gelegen te Gentbrugge. De praktijk is geleidelijk aan gegroeid en nu werken we met meerdere dierenartsen en assistenten.

Het voordeel van een samenwerking : een nog betere kwaliteit en service verlenen aan dier en eigenaar. Het is onmogelijk voor één persoon om zich op alle gebieden even sterk te kwalificeren.

In een samenwerking kan iedere dierenarts echter zijn eigen interesses verder ontplooien. Ook aarzelen we niet om deskundigen van buiten de praktijk te raadplegen.


Het doel: een optimale diergeneeskundige zorg verlenen op maat van uw huisdier.

Opleidingen


Zowel de dierenartsen als assistenten volgen regelmatig een opleiding of gaan naar congressen om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe ontwikkelingen in de diergeneeskunde. Zo kunnen wij u nog beter van dienst zijn. 

Onze dierenartsen


Zij hebben zich toegelegd op specifieke vakgebieden; cardiologie, dermatologie, chirurgie, acupunctuur, inwendige geneeskunde, gedragsproblemen,…

Maakt u een afspraak voor een specifiek, meer complex probleem, dan plannen wij u bij de gepaste dierenarts.

Wat kunnen we voor u doen?Preventieve zorg

Jaarlijkse gezondheidscontrole en inenting (of titeren indien gewenst) van uw hond, kat, fret of konijn. Advies over de aankoop van een pup, kitten of ander huisdier. We verlenen ook voedingsadvies en helpen u met vragen ivm de verzorging.

Hospitalisatie

Indien uw dier ernstig ziek is, kan een hospitalisatie noodzakelijk zijn. Op die manier kunnen we uw dier de beste zorgen toedienen. Ook na een operatie wordt uw dier soms gehospitaliseerd.

Verzorging bij ziekte

Een uitgebreid klinisch onderzoek kan indien nodig aangevuld worden met bloed en urineonderzoek.

Verder onderzoek: Radiografie, echografie, hartonderzoek, oogonderzoek, huidonderzoek, microscopie…

Voeding & Medicatie

U kan altijd bellen voor medicatie of eten mogelijks hebben we de medicatie of de voedsel op stock en kan u er direct omkomen. Indien dit niet het geval is kunnen we dit direct voor u bestellen.

Operaties

Weke delen operaties (sterilisaties, castraties,…), tandverzorgingen en extracties, blaas en darmoperaties, enz.

Voor orthopedische problemen komt er een collega bij ons opereren zodat u of uw huisdier zich niet hoeft te verplaatsen.

Dierenartsassistent

Ook onze assistente is onmisbaar: u kan bij haar een afspraak maken, voeding en/of medicatie aankopen en advies vragen. Ze zorgt samen met ons voor de hospitalisatie-patiënten (met veel ‘tender, love and care’) en staat de dierenartsen bij waar nodig.