Dr. Isabelle De Cock

Dierenarts

Dr. Isabelle De Cock - Dierenarts
Dr. Isabelle De Cock Dierenarts

"I love my job" :-)

In juni 1986 studeerde ik af als dokter in de diergeneeskunde; een kinderdroom werd werkelijkheid. Na 2 jaar assistent aan de Universiteit Gent in de dienst Kleine Huisdieren en enkele vervangingen startte ik een gezelschapsdierenpraktijk in Gentbrugge in 1988. Na verloop van tijd werd de praktijk te groot en vanaf 2002 kwam er een tweede dierenarts bij. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een team van 4 dierenartsen.

Zelf kreeg ik na enkele jaren steeds meer interesse in gedrag en in 1996 werd ik lid van de werkgroep gedrag. In 2001 behaald ik het diploma Vétérinaire Comportementaliste aan de Ecoles Nationales Vétérinaires de France (een bijkomende opleiding voor dierenartsen in gedragsproblemen van kleine huisdieren). Gedurende meerdere jaren verzorgde ik de consultaties gedragsproblemen in de dierenkliniek van de Ugent in Merelbeke.

Mijn diergeneeskundige interesses liggen vooral op vlak van weke delen chirurgie, inwendige ziektes en gedrag.

Onze praktijk engageert zich al meerdere jaren om samen met Kat Zoekt Thuis de zwerfkatten te helpen.

Verder spendeer ik mijn vrije tijd aan mijn 2 volwassen kinderen Arno en Britt, en aan mijn partner Roy, die ook dierenarts is. Ik heb een Duitse pinscher Charly, een papegaai Flip, 2 landschildpadden en een paard Benton. Mijn partner heeft van alles wat: geiten, schapen, nandoe's, kippen, kalkoenen, pauwen en een riesenschnauzer.

In mijn vrije tijd hou ik van paardrijden, duiken, wandelen met de hond en lezen.