Apparatuur

Radiografie

Met behulp van een RX kan het inwendige van een dier zichtbaar gemaakt worden. Vooral het skelet leent zich hiervoor uitstekend maar ook voor de weke delen kan een RX-foto interessant zijn.


Onze praktijk heeft geïnvesteerd in een digitaal radiologie toestel. Met dit toestel maken we foto's van uitzonderlijke kwaliteit.We kunnen ze gemakkelijk op PC bewaren, en u kan tevens een kopie ontvangen. Aangezien we met digitale radiologie werken is er geen wachttijd of droogtijd voor de foto's. Deze korte ontwikkeltijd is belangrijk omdat er dan snel bepaald kan worden of er nog een vervolgopname gemaakt moet worden.


Beoordelen van de foto’s


Foto’s worden door de behandelende dierenarts in eerste instantie zelf beoordeeld. In onze praktijk hebben we het voordeel dat er 2 dierenartsen werken. Het is dus vrij eenvoudig om in geval van twijfel even de collega te vragen naar haar opinie. Indien er nog twijfel bestaat vragen we het advies van een collega radioloog.

Echografie

Een echografie is niet ingrijpend en pijnloos voor het dier. Met behulp van de echo kunnen we kijken of uw dier drachtig is en hoelang. We kunnen de verschillende organen in de buik (lever, nier, baarmoeder , blaas, enz) en borstholte (hart oa) bekijken. Een echografie leent zich beter tot het beoordelen van de weke delen dan een radiografie.
Voor de meer gespecialiseerde echo’s sturen we door naar een collega.

Tandsteenreiniger

Tandsteen reiniger Satelec Cocoon Hygienist met LED verlichting en micromotor. Dit toestel wordt gebruikt voor de tandverzorging. Het tandsteen wordt verwijderd met behulp van de scaler, deze werkt op basis van trillingen waardoor tandsteen makkeljjker los komt. Nadien kunnen de tanden gepolijst worden. Dankzij de high-speed boor kunnen de tanden gemakkelijker verwijderd worden indien nodig. De unit kan ook gebruikt worden voor het in korten van de snijtanden en het verwjderen van tandpunten bij konijnen en knaagdieren.

Microscoop

Cytologie van afdrukpreparaten en puncties, urineonderzoek, huidafkrabsels...

AnesthesiebewakingHiermee kunnen we de hartslag, de bloeddrukmeting, CO2, het zuurstofgehalte in het bloed, de polsfrequentie, Ecg, en de temperatuur opvolgen.